FAQ ( veelgestelde vragen mbt Corona protocol Health & Sports

15 maart 2020

FAQ ( Frequently Asked Questions) Corona aangaande Health & Sports:

1: Gaan behandelingen door en kan ik me me nog steeds aanmelden?

Ja, u bent als (nieuwe) cliënt nog steeds welkom in onze praktijk in Buchten als ook op de nevenlocaties.
Alleen zijn inmiddels zoals u in ons eerdere FB-bericht hebt kunnen lezen alle groepsactiviteiten gestopt tot 6 april aanstaande. (voor meer info zie het andere FB-bericht)
We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de GGD en staan dagelijks in contact met deze instanties. We vragen u wel:
- bij (milde) verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of bij een verhoging tot 38 graden thuis te blijven en de afspraak te annuleren en/of te verzetten.

2: Gaan de trainingen door?

Nee, de trainingen gaan NIET door met inachtneming van de RIVM richtlijnen. ( zie eerder FB-bericht)

3: Komen jullie ook aan huis voor fysiotherapie ?

Ja, de huidige situatie vraagt om maatwerk en wij zijn bereid deze zorg te leveren één op één aan huis indien er GEEN sprake is van (milde) verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of bij een verhoging tot 38 graden.
U kunt dit aangeven bij uw fysiotherapeut en zal in overleg worden bepaald wat de mogelijkheden zijn. Wij passen hierop onze planning aan.

4: Hoe gaan jullie om met kwetsbare Cliënten?

In overleg met de cliënt wordt besloten of de zorg gezien de geldende maatregelen en adviezen doorgang kan vinden. Als er een aannemelijk risico is nemen we als praktijk het besluit dat de afspraak voorlopig wordt geannuleerd en op een ander moment weer kan plaatsvinden. Deze mensen worden persoonlijk benaderd. Uiteraard respecteren we ieders wens gezien een risicovolle gezondheid als de afspraak wordt afgezegd.

5: Gaan de sportspreekuren van de aangesloten sportverenigingen door?

De inloopspreekuren gaan in principe gewoon door. Sporters kunnen zich nog steeds melden voor een 1-op-1 contact.

Als praktijk doen we er alles aan om met de huidige stand van zaken u te blijven helpen maar ook onze kwetsbare cliënten te beschermen.

Voor een verdere verdieping van ons hygiëne protocol verwijzen we u naar onze website. Wel hebben wij hierin een aantal aanvullende maatregelen genomen:
- onze wachtkamer is anders ingedeeld om een afstand van minimaal 1,5 meter tussen mensen te garanderen
- de kinderhoek is voorlopig helaas gesloten
- ook zijn er geen tijdschriften of flyers meer aanwezig in de wachtruimte.
- aan onze balie is er nog maar 1 werkplek toegankelijk
- voor de individuele oefentherapie geldt dat mensen bij binnenkomst van de oefenruimte de handen desinfecteren, en na gebruik de apparatuur desinfecteren. Bovendien hebben we hier ook de indeling aangepast.
- wij vragen u een groot badlaken mee te nemen voor de behandeling, aangezien we de behandelbank hoezen voorlopig niet gebruiken omdat we zo de bank beter kunnen blijven desinfecteren
- de ontvangststoel in de behandelkamer zetten wij helaas wat verder weg zodat we in het gesprek met u een afstand van 1,5 meter kunnen garanderen.

We zouden het op prijs stellen als u deze informatie tot u neemt en indien er vragen zijn ons te raadplegen.

U kunt ons bereiken op: 046-4857575