Fit worden

Uw gezondheid, onze zorg.

GroepsTrainingen

Binnen Health & Sports kunt u terecht voor diverse GroepsTrainingen. Hieronder geven wij u meer informatie over de trainingen die u bij ons kunt volgen.

Weten wanneer welke training gegeven wordt? Check dan hieronder ons rooster:

Groepstraining rooster 2024

Training van de maand:
Een “Workout of the Day” (WOD) programma is een populair concept binnen de fitnessgemeenschap, met name in de context van CrossFit. Het idee achter een WOD-programma is om elke dag een unieke en uitdagende workout samen te stellen, die vaak bestaat uit een combinatie van verschillende functionele oefeningen uit disciplines zoals gewichtheffen, cardio, gymnastics en calesthenics. Het doel is om deelnemers constant uit te dagen, variatie aan te bieden en de algehele fitheid te verbeteren. Gezien de doelgroep binnen Health & Sports verschilt ten opzichte van bijvoorbeeld Crossfit Gyms wordt er een variant doorgevoerd op het typische WOD- programma, te weten; Training van de Maand.

Hier is hoe het Training van de Maand programma werkt:

  1. Maandelijkse workouts: De workouts worden een maand gehanteerd, met variatie per dag. Dit wil zeggen: de workout die op Maandag wordt geprogrammeerd, blijft de volledige maand hetzelfde voor de Maandag. Op Donderdag wordt een andere workout gehanteerd die voor de gehele maand hetzelfde blijft op dit specifieke trainingsmoment.
  2. Constante variatie: WODs omvatten verschillende soorten oefeningen, rep-schema’s en tijdsintervallen om een breed scala aan fysieke vaardigheden en energiesystemen aan te spreken. Dit helpt bij het voorkomen van plateau’s en het stimuleren van voortdurende verbetering.
  3. Schaalbaarheid: WODs zijn ontworpen om schaalbaar te zijn, wat betekent dat de intensiteit en complexiteit kunnen worden aangepast aan het fitnessniveau van de deelnemers. Dit maakt de training toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fitheidsniveaus.
  4. Gemeenschapsgevoel: WODs worden vaak in groepsverband uitgevoerd, waardoor een gevoel van gemeenschap en ondersteuning ontstaat. Deelnemers moedigen elkaar aan en werken samen om hun doelen te bereiken.

De voordelen van een WOD/ Training van de maand -programma zijn onder meer:

  1. Verbeterde algehele fitheid: Door de constante variatie en uitdaging helpen WODs bij het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, snelheid en coördinatie.
  2. Tijdbesparend: WODs zijn vaak intensieve workouts die in relatief korte tijd kunnen worden voltooid, waardoor het een efficiënte manier is om te trainen voor mensen met een druk schema.
  3. Motiverend: Het volgen van een gestructureerd programma met dagelijkse workouts en het trainen in een groepsomgeving kan motiverend zijn en mensen helpen gemotiveerd te blijven om hun fitnessdoelen te bereiken.
  4. Meetbare vooruitgang: Omdat de WODs vaak tijdgebonden zijn of gebaseerd zijn op het behalen van specifieke doelen, kunnen deelnemers hun vooruitgang gemakkelijk meten en zien hoe ze sterker en fitter worden.

Cardio training
Tijdens deze training staat het uithoudingsvermogen centraal. Deze training kan als intensiever ervaren worden door de kortere rustperiodes en de hogere impact op het lichaam. De instructeur bepaalt aan de hand van uw fysieke belasting of u sprongvormen kunt maken. Daarom is deze les uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Pilates klassiek
Er is een klassieke vorm van Pilates bedacht door Joseph Pilates. Deze vorm van Pilates gaat uit van een 18-tal oefeningen voor het stabiliseren van het lichaam, het trainen van de core en de dieper gelegen spieren om controle over het lichaam te krijgen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een juiste ademhaling. Last van lage rugklachten, dan leer je bij de Pilates klassiek een goede houding om rugklachten te verbeteren of te versterken. Joseph Pilates heeft voor deze training zijn eigen oefeningen die elke training terugkomen.

Pilates power
Pilates is een unieke combi van rek- en krachtoefeningen en zorgt voor sterkere spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans. Het is een ketentraining waarbij het hele lichaam wordt geprikkeld middels grotendeels grondoefeningen.
Ons advies? Combineer onze Power Pilates met onze Klassieke Pilates voor een optimaal resultaat.

Bokstraining
Een High-intensity bokstraining. Tijdens deze GroepsTraining worden boksstoten en trappen afgewisseld met core oefeningen, waardoor een ijzersterke conditie gegarandeerd wordt.

Wat kun je verwachten?Techniek, afwisselende trainingen, spierversterkende oefeningen en uithoudingsvermogen.
Leef je helemaal uit op een van onze bokszakken onder begeleiding van onze trainers en motiverende muziek.

SPRINT
Sprint is een intensieve intervaltraining die is ontworpen om je conditie te verbeteren. Het programma bestaat uit 8 herhalingen van korte, hoge intensiteitssprints (30 seconden) gevolgd door rustperiodes (90 seconden). Deze herhalingen worden uitgevoerd op 1 van onze cardio apparatuur. Voor deze training gebruiken wij de hometrainer, zitfiets, loopband en crosstrainer. Door deze afwisseling van inspanning en rust word je metabolisme gestimuleerd en worden je spieren sterker. Het doel van Sprint is om in korte tijd effectief te trainen en maximale resultaten te behalen. Het is een uitdagende workout die geschikt is voor mensen die hun fitnessniveau willen verbeteren en hun lichaam willen vormen. Kortom, dit nieuwe concept is ontworpen voor alle fitnessniveau’s.

Seizoenstraining
Tijdens de zomermaanden geniet je van buitenlucht, tijdens de wintermaanden ervaar je het comfort binnen. Deze GroepsTraining combineert kracht- en conditie middels een circuittraining met fitnessmaterialen.

Periode buiten: start zomertijd (eind maart)
Periode binnen: start wintertijd (eind oktober)

MX4
Ben jij 50 jaar of ouder en wil jij werken aan spierkracht en conditie? Dan is MX4 de training voor jou! Naast het opbouwen van spierkracht en conditie wordt bij MX4 extra aandacht besteed aan het verbeteren van balans, mobiliteit en lenigheid. MX4 maakt gebruik van het Connexus Functional Training Rack, het meest veelzijdige systeem als het gaat om functional training dat oneindig veel trainingsmogelijkheden biedt.
Alle oefeningen zijn erop gericht om bewegen in het dagelijkse leven te vergemakkelijken. De 4 pijlers die in iedere MX4 work-out terugkomen, cardio, power, strength en endurance, zorgen voor een complete trainingservaring.

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.