Fit worden

Uw gezondheid, onze zorg.

GroepsTrainingen

Binnen Health & Sports kunt u terecht voor diverse GroepsTrainingen. Hieronder geven wij u meer informatie over de trainingen die u bij ons kunt volgen.

Krachttraining
Krachttraining is het trainen met gewichten of weerstand ter vergroting van fysieke kracht. Een oefening telt als onderdeel van krachttraining als deze van een matig tot zware intensiteit is.
Tijdens deze Groeptraining staat het trainen vanuit de basis bewegingspatronen centraal. Het lichaam krijgt een trainingsprikkel die groter is dan het gewend is. Dit stimuleert het lichaam om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Met als gevolg progressie: een toename in spierkracht of spiermassa van het algehele lichaam.

Cardio (low impact)
Tijdens deze training staat het uithoudingsvermogen centraal.
Low impact houdt in dat de gewrichten niet zwaar belast worden. Dat betekent dat er tijdens de training geen sprongvormen worden uitgevoerd. Daarom is deze les uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Cardio (high impact)
Tijdens deze training staat het uithoudingsvermogen centraal.
Het verschil met de low impact is dat tijdens deze trainingen sprongvormen worden toegepast. Deze training kan als intensiever ervaren worden door de kortere rustperiodes en de hogere impact op het lichaam met de sprongvormen.

Pilates klassiek
Er is een klassieke vorm van Pilates bedacht door Joseph Pilates. Deze vorm van Pilates gaat uit van een 18-tal oefeningen voor het stabiliseren van het lichaam, het trainen van de core en de dieper gelegen spieren om controle over het lichaam te krijgen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een juiste ademhaling. Last van lage rugklachten, dan leer je bij de Pilates klassiek een goede houding om rugklachten te verbeteren of te versterken. Joseph Pilates heeft voor deze training zijn eigen oefeningen die elke training terugkomen.

Pilates power
Pilates is een unieke combi van rek- en krachtoefeningen en zorgt voor sterkere spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans. Het is een ketentraining waarbij het hele lichaam wordt geprikkeld middels grotendeels grondoefeningen.
Ons advies? Combineer onze Power Pilates met onze Klassieke Pilates voor een optimaal resultaat.

Boksen
Een High-intensity bokstraining. Tijdens deze GroepsTraining worden boksstoten en trappen afgewisseld met core oefeningen, waardoor een ijzersterke conditie gegarandeerd wordt.

Wat kun je verwachten?Techniek, afwisselende trainingen, spierversterkende oefeningen en uithoudingsvermogen.
Leef je helemaal uit op een van onze bokszakken onder begeleiding van onze trainers en motiverende muziek.

Bootcamp
Discipline, doorzettingsvermogen en frisse lucht, dat is bootcamp!
Deze methode is een outdoortraining waarbij gewerkt wordt aan kracht en uithoudingsvermogen. Een fullbody workout geschikt voor mannen en vrouwen. Een training bestaat doorgaans uit hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen met het gebruik van kleine fitnessmaterialen of je eigen lichaamsgewicht. De voorkeur gaat uit naar het gebruik van natuurlijke materialen (denk aan boomstammen, bankjes, etc.)

Voordelen? Je verbrandt veel calorieën terwijl je geniet van de buitenlucht.

LET OP: EXTERNE BOOTCAMPDe Bootcamp vindt plaats op een externe locatie. Wij verzamelen elke zondag om 09:00u bij de parkeerplaats van Health & Sports en wandelen van daaruit naar de locatie. Dus deze training zal van 09:00 tot 10:00u duren.
Een keer per maand zullen we ons extern treffen voor de Bootcamp op een verder gelegen locatie (omgeving Sittard-Geleen).

Seizoenstraining
Tijdens de zomermaanden geniet je van buitenlucht, tijdens de wintermaanden ervaar je het comfort binnen. Deze GroepsTraining combineert kracht- en conditie middels een circuittraining met fitnessmaterialen.

Periode buiten: start zomertijd (eind maart)
Periode binnen: start wintertijd (eind oktober)

MX4
Ben jij 50 jaar of ouder en wil jij werken aan spierkracht en conditie? Dan is MX4 de training voor jou! Naast het opbouwen van spierkracht en conditie wordt bij MX4 extra aandacht besteed aan het verbeteren van balans, mobiliteit en lenigheid. MX4 maakt gebruik van het Connexus Functional Training Rack, het meest veelzijdige systeem als het gaat om functional training dat oneindig veel trainingsmogelijkheden biedt.
Alle oefeningen zijn erop gericht om bewegen in het dagelijkse leven te vergemakkelijken. De 4 pijlers die in iedere MX4 work-out terugkomen, cardio, power, strength en endurance, zorgen voor een complete trainingservaring.

 

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.