Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een vrij nieuwe behandeltechniek van de fysiotherapeut. Hierbij worden spieren aangeprikt waardoor deze snel en langdurig ontspannen. Bij Dry Needling wordt een droog (dry) acupunctuur naaldje (needling) gebruikt dat gericht is op de zogenaamde “triggerpoints” die hiermee kortstondig gestimuleerd worden.


Triggerpoint
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier, dat niet alleen lokaal pijn kan veroorzaken maar ook “op afstand” pijn kan geven. Een voorbeeld: een triggerpoint in de bilspier kan ook zeurende pijnklachten in het boven- en/of onderbeen geven. Triggerpoints ontstaan acuut door een verkeerde beweging maar kunnen ook chronisch voorkomen door bijvoorbeeld een langdurig verkeerde houding. Andere oorzaken zijn o.a. (langdurige) overbelasting, sportblessures, beenlengteverschil, langdurige immobilisatie, stress en slaaptekort.

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op  077 205 05 65

* Verplichte velden