Scoliose

Zijwaardse kromming in de wervelkolom

Heb je te maken met scoliose? Kom langs bij de fysiotherapeut

Scoliose is niets meer aan een 3D zijdelingse verkromming en verdraaiing van de wervelkolom. Er ontstaat namelijk een bocht in de wervelkolom, die vervolgens in de eigen as draait. Meestal ontstaan er bij deze aandoening twee bochten. De verdraaiing wordt veroorzaakt op borsthoogte aan de rugzijde. In het dagelijks leven is er daardoor een bobbel te zien. Een fysiotherapeut beschikt over de nodige kennis en ervaring om deze aandoening goed te behandelen.

Structurele scoliose of door een houdingsafwijking

De aandoening is in twee verschillende categorieën onder te verdelen. Zo kan het worden veroorzaakt door een houdingsafwijking, die erg goed te corrigeren is. Daarnaast kan er ook sprake zijn van structurele scoliose. Dit is aangeboren, waardoor de aandoening een leven lang aanwezig zal blijven. Wist je bijvoorbeeld dat bij 10-15% procent van de gevallen de aandoening aan is geboren? De kromming is in dat geval meestal past zichtbaar rond het tiende levensjaar.

De aandoening kan ook op latere leeftijd ontstaan

Maar liefst 80% van de gevallen krijgt op latere leeftijd te maken met deze aandoening. In dat geval is de oorzaak vaak onbekend. Een mogelijke oorzaak kan het verouderingsproces van het lichaam zijn. Het is daarom altijd een erg slim idee om met deze aandoening een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Je maakt een afspraak online of komt langs tijdens een gratis inloopspreekuur. En zijn verschillende locaties waar je uit kunt kiezen in het land. Er wordt altijd aandachtig gekeken naar de vorm van scoliose en je ontvangt een behandelplan op maat.

Dienstverlenende fysiotherapeut

Dorien Niemans

Praktijkhouder, Fysiotherapeut Handtherapeut, Dry Needling

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.