Zorgaanbod

Uw gezondheid, onze zorg.

Oncologie fysiotherapie

Wat is oncologiefysiotherapie?

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op de stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten.

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft gevolgen voor het fysieke-, psychische- en sociale welbevinden. De oncologiefysiotherapeut kan hierbij een ondersteunende rol vervullen of als coach in dit proces functioneren.

Direct na de diagnose, tijdens de behandeling of revalidatie en in de palliatieve of terminale fase: oncologiefysiotherapie biedt voordelen voor patiënten in alle behandelfasen.

Klachten kunnen bv. zijn:

  • Vermoeidheid
  • Pijn
  • Lymfoedeem
  • Conditieverlies
  • Spierzwakte

Voor wie?

De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van kanker:

  • Curatieve fase (fase waarin de behandeling gericht is op genezing); de therapie is gericht op het beperken en bestrijden van conditieverlies, pijnklachten, spanningsklachten, etc.
  • Herstelfase (fase waarin de behandeling achter de rug is); de therapie is gericht op het herwinnen van beweeglijkheid, oppakken van activiteiten in het dagelijks leven en kwaliteit van leven.
  • Palliatieve fase (fase waarin de behandeling niet meer gericht is op genezing); de therapie is gericht op kwaliteit van leven en het ondersteunen van een actief leven.
  • Terminale fase (laatste levensfase); de therapie is gericht op het comfort van de patient, zoals een comfortabele houding, ademhalingsoefeningen, bestrijden van pijn en adviseren bij transfers in huis.

Vergoedingen & Tarieven

Een Fysiotherapeutische behandeling wordt “in de regel” vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor een aantal chronische indicaties, bv. na een operatie of bestralingen, wordt de fysiotherapeutische behandeling vanaf de 21e behandeling vergoed uit uw basisverzekering.
Wenst u hierover meer info? Klik hier.

Health & Sports heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat wij uw behandelingen direct kunnen declareren bij uw verzekeraar (mits u verzekerd bent).

Indien u niet (aanvullend) verzekerd bent, gelden onze praktijktarieven:

Intake en onderzoek € 47,50
Zitting fysiotherapie € 36,00
Zitting fysiotherapie aan huis € 51,00

Let op: voor behandelingen aan huis heeft u ALTIJD een verwijzing van uw (huis)arts nodig!

Dienstverlenende fysiotherapeut

Dorien Niemans

Praktijkhouder, Fysiotherapeut Handtherapeut, Dry Needling

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.