Zorgaanbod

Uw gezondheid, onze zorg.

Schroththerapie

Driedimensionale scoliosetherapie naar Katharina Schroth

Een scoliose is een zijwaartse verbuiging van de wervelkolom. Dé behandelmethode van scolioses is de driedimensionale scoliosetherapie naar Katharina Schroth. Deze behandelmethode is in Nederland nog vrij onbekend, maar wordt in Duitsland al jaren met goede resultaten toegepast.

Het hoofddoel van de behandeling is de driedimensionale correctie van de stand van de wervelkolom en reductie van de progressie.

De behandeling bestaat uit een zeer specifiek en op de individuele patiënt afgestemd oefenprogramma. Er wordt in de behandelingen gestreefd naar zelfcompetentie en geschikte copingstrategieën, verbetering van de vitale capaciteit, verbetering van de acceptatie, verbeteren van de meegaandheid bij korsetindicaties, pijnvermindering en het voorkomen van operaties.

De oefeningen zullen in de praktijk worden aangeleerd, waarna deze thuis worden voortgezet.

In Limburg zijn wij in de Westelijke mijnstreek, maar ook in een groot gebied daarbuiten, de enige praktijk die Schroth therapie aanbiedt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Schroth-therapeute Desiree Lebens.
Direct meer informatie of aanmelden?

Vergoedingen & Tarieven

Fysiotherapeutische behandeling wordt “in de regel” vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor een aantal chronische indicaties, bv. na een operatie (zoals nieuwe heup of knie), na een breuk, alsook bij aandoeningen zoals COPD en Parkinson, wordt de fysiotherapeutische behandeling vanaf de 21e behandeling vergoed uit uw basisverzekering. Wenst u hierover meer info? Klik hier.

Health & Sports heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat wij uw behandelingen direct kunnen declareren bij uw verzekeraar (mits u verzekerd bent).

Indien u niet (aanvullend) verzekerd bent, gelden onze praktijktarieven:

Intake en onderzoek € 49,50
Zitting kinderfysiotherapie € 49,50
Zitting kinderfysiotherapie aan huis € 64,50
Let op: voor behandelingen aan huis heeft u ALTIJD een verwijzing van uw (huis)arts nodig!

Dienstverlenende fysiotherapeut

Dorien Niemans

Praktijkhouder, Fysiotherapeut Handtherapeut, Dry Needling

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.