Zorgaanbod

Uw gezondheid, onze zorg.

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Aangezien de sportfysiotherapeut een zeer uitgebreide kennis heeft van het inzetten van sport (oefentherapie en training) in de behandeling van een patiënt, vindt er in onze praktijk vaak overleg plaats met de sportfysiotherapeut over de opbouw van oefenschema’s in de behandeling van de individuele patiënt. Indien nodig wordt een gedeelte van uw behandeling met betrekking tot oefentherapie en training ook uitgevoerd door onze sportfysiotherapeut. Dit natuurlijk alleen in overleg met u.

Onze sportfysiotherapeut, Ingrid Diederen, is bovendien lid van de KnieXpert-groep van FysioPartners Zuyd. Binnen deze groep worden met een aantal vooraanstaande fysiotherapiepraktijken in de regio samengewerkt op het gebied van kennis, ervaringen, protocollen etc. van de knie.
Dit in overeenstemming met de specialisten in het ziekenhuis.

Wilt u meer lezen hierover kijk dan op KnieXpert.

Voor wie?

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Vergoedingen & Tarieven

Fysiotherapeutische behandeling wordt “in de regel” vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor een aantal chronische indicaties, bv. na een operatie (zoals nieuwe heup of knie), na een breuk, alsook bij aandoeningen zoals COPD en Parkinson, wordt de fysiotherapeutische behandeling vanaf de 21e behandeling vergoed uit uw basisverzekering. Wenst u hierover meer info? Klik hier.

Health & Sports heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat wij uw behandelingen direct kunnen declareren bij uw verzekeraar (mits u verzekerd bent).

Indien u niet (aanvullend) verzekerd bent, gelden onze praktijktarieven:

Intake en onderzoek € 47,50
Zitting sportfysiotherapie € 36,00
Zitting sportfysiotherapie aan huis € 51,00
Let op: voor behandelingen aan huis heeft u ALTIJD een verwijzing van uw (huis)arts nodig!

Dienstverlenende fysiotherapeut

Dorien Niemans

Praktijkhouder, Fysiotherapeut Handtherapeut, Dry Needling

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.