Zorgaanbod

Uw gezondheid, onze zorg.

Neurorevalidatie

Wat is neurorevalidatie?

Neurorevalidatie wordt toegepast bij Centraal Neurologische Aandoeningen (CNA) zoals een CVA, Parkinson en MS, maar bijvoorbeeld ook bij dementie.

Bij neurorevalidatie wordt geprobeerd om zoveel mogelijk het zelfstandig functioneren van de patiënt te verbeteren en/of te behouden. Patiënten met een CNA hebben vaak te maken met beperkingen op stoornisniveau, in activiteiten en/of participatieproblemen. Hierdoor is het soms noodzakelijk dat het leven van een patiënt opnieuw ingericht moet worden.

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in neurorevalidatie kan daarbij helpen. Die informeert en adviseert over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Voor wie?

Neurorevalidatie is specifiek voor patiënten die een Centraal Neurologische Aandoening (CNA) hebben of hebben doorgemaakt. CVA, Parkinson, MS en dementie zijn voorbeelden van CNA.

Vergoedingen & Tarieven

Een fysiotherapeutische behandeling wordt “in de regel” vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor een aantal chronische indicaties, bv. na een operatie (zoals nieuwe heup of knie), na een breuk, alsook bij aandoeningen zoals COPD en Parkinson, wordt de fysiotherapeutische behandeling vanaf de 21e behandeling vergoed uit uw basisverzekering. Wenst u hierover meer info? Klik hier.

Voor meer informatie kunt u terecht in de praktijk of bij uw behandelend fysiotherapeut.

Health & Sports heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat wij uw behandelingen direct kunnen declareren bij uw verzekeraar (mits u verzekerd bent).

Indien u niet (aanvullend) verzekerd bent, gelden onze praktijktarieven:

Intake en onderzoek € 47,50
Zitting sportfysiotherapie € 36,00
Zitting sportfysiotherapie aan huis € 51,00
Let op: voor behandelingen aan huis heeft u ALTIJD een verwijzing van uw (huis)arts nodig!

Dienstverlenende fysiotherapeut

Dorien Niemans

Praktijkhouder, Fysiotherapeut Handtherapeut, Dry Needling

Gratis inloopspreekuur

Gratis pijnadvies tijdens ons gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw arts. Bekijk ons gratis inloopspreekuur

gratis inloopspreekuur health & sports

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? bekijk ons gratis inloopspreekuur.